Trin 4: Optimer

Webanalyse handler ikke kun om at opnå indsigt, men også om at skabe ændringer samt teste disse.

Når du har forklaret, hvorfor et bestemt indholdsområde (fx en sektion eller en side) eller en marketingsaktivitet ikke klarer sig så godt som forventet, så bør du øjeblikkeligt tænke over, hvordan du kan forbedre den.

Lad os antage at du har observeret en høj frafaldsrate på en indgangsside på din rejsehjemmeside, der opfordrer dine brugere til at tage på aktiv ferie. Din indgangsside viser et stort billede af mennesker, der er på vandretur i nogle bjerge. For at forklare frafaldet så lancerer du et spørgeskema for at lære mere om dine brugere.

Lad os antage at spørgeskemaet viser, at dine brugere især består af unge mænd, der foretrækker cykelferier. Ved at sammenligne denne profil med det, der rent faktisk bliver kommunikeret på siden, ser du øjeblikkeligt problemet: Disse unge mænd bliver ikke motiveret af at se et billede af mennesker på vandretur!

For at optimere siden så udvikler du en ny version, der viser et billede af cyklister. For at undgå fejlslutninger beslutter du dig samtidig for at teste den nye version mod den gamle. I løbet af de næste par uger lader du halvdelen af dine brugere se den nye version, mens den anden halvdel ser den gamle. Naturligvis beholder du herefter den version med den laveste frafaldsrate.

Hvis den nye version løber af med sejren, bør du ikke glemme at dokumentere dine resultater. Den bedste måde at gøre dette på er at udregne din ROI. Hvad har den lavere frafaldsrate betydet for din konverteringsrate? Hvordan kan denne ændring omregnes til profit? Selv hvis du ikke sælger noget online, bør du forsøge at tildele dine forbedringer en fiktiv værdi baseret på, hvad disse handlinger er værd for din virksomhed (her kan du selvfølgelig få hjælp fra vores konsulenter).

<< Trin 3: Analyser                        Videre studier >>

 
Netminers
Teglgårdstræde 8b
1452 København K
Tel: (+45) 36 93 81 00
info@netminers.net
support@netminers.net
Netminers · Teglgårdstræde 8b · 1452 København K